Китайският президент Си Дзинпин в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин поздрави

...
Китайският президент Си Дзинпин в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин поздрави
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай и Русия са с огромен принос за победата във Втората световна война

 Китайският президент Си Дзинпин в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин поздрави Русия с 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война, оповестява Централната телевизия на Китай, представена от ТАСС.

" От името на държавното управление и хората на Китай Си Дзинпин поздрави Владимир Путин и съветския народ за 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война ".

" Втората международна война беше невиждана катастрофа в историята на човечеството. Китай и Русия станаха главните театри на войната в Азия и Европа, претърпяха огромни загуби и направиха огромен принос за победата във Втората международна война и спасяването на човечеството от гибелта. Този стадий от историята трябва завинаги да остане в паметта ", изяснява Си Дзинпин.

Путин поздрави Джонсън, Тръмп и Макрон, и някогашните руски републики

Китай е подготвен дружно с Русия да поддържа резултатите от Втората международна война и да отбрани настоящия международен ред.

" Тъй като главните сили - победителите във Втората международна война и постоянните членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, КНР и Руската федерация имат задачата да поддържат световния мир, нашите страни имат специална мисия - да насърчават развитието и напредъка на човечеството ", добавя китайският водач.

" Китай е подготвен да следва дружно с Русия и твърдо подкрепя резултата от победата във Втората международна война и пази интернационалното правораздаване, поддържа и ползва правилата на многостранността, винаги да се бори за мира по селия свят, да способства за световното развиване и защита на международния ред ".

" Китай е безусловно сигурен, че Русия ще завоюва окончателната победа над коронавирусната зараза, а КНР ще продължи да дава на Руската федерация солидна поддръжка в битката против вируса ".

" Под персоналното управление на Владимир Путин мерките, подхванати от Русия за попречване и контрол постепенно дават резултати ", отбелязва Си Дзинпин.

Той също по този начин призова международната общественост " да спомага в битката против пандемията, да се сплотяваме и да си оказваме помощ взаимно, с цел да спечелим в тази битка за живота и здравето на хората ".

" Сигурен съм, че посредством взаимните старания на Русия, Китай и цялата интернационална общественост ще успеем да победим всеки вирус и да реализираме дефинитивна победа в тази война ".

" Надявах се в тази обстановка, че сме намерили най-разумното решение за екипа на болничното заведение и Спешна помощ, които са натоварени от ден на ден. Уважавам мнението и позицията на всеки един доктор, само че от тук нататък контролните органи и виновни институции, както и локалната власт би трябвало да вземат решение, добави Каназирева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР